Οι αλλαγές στις Προωθητικές Ενέργειες

Οκτώβριος 21, 2011
Προσφορές?

Ως προωθητική ενέργεια ορίζεται:

κάθε ενέργεια marketing περιορισμένης χρονικής ισχύος, που επικοινωνείται στον τελικό καταναλωτή και με την οποία υποδηλώνεται με οποιονδήποτε τρόπο ότι η αγορά του υπό προώθηση προϊόντος του αποφέρει οικονομικό όφελος. Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται η διάρκεια της χρονικής ισχύος, κάθε ενέργειας, γεγονός που «μονιμοποιεί» τις προσφορές σε ένα προϊόν ακόμη και όλο το χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, ως προωθητικές ενέργειες θεωρούνται οι εξής μορφές πώλησης:

α) Πώληση προϊόντος για το οποίο δηλώνεται με οποιονδήποτε τρόπο ότι πωλείται φθηνότερα.

β) Πώληση προϊόντος για το οποίο δηλώνεται με οποιονδήποτε τρόπο ότι πωλείται σε συσκευασία εμπεριέχουσα επιπλέον ποσότητα ως «Δώρο» για τον καταναλωτή.

γ) Πώληση πολυσυσκευασίας, αποτελούμενης από περισσότερα του ενός πανομοιότυπα μεταξύ τους συσκευασμένα βασικά προϊόντα, για την οποία δηλώνεται με οποιονδήποτε τρόπο ότι εμπεριέχει μία ή περισσότερες συ- σκευασίες δώρο ή ότι προσφέρεται σε χαμηλότερη τιμή.

δ) Πώληση προϊόντος για το οποίο δηλώνεται με κάθε τρόπο ότι πωλείται μαζί με άλλο ανόμοιο προϊόν ως δώρο.

ε) Πώληση συνοδεία εκπτωτικών κουπονιών που διανέμονται εντός του καταστήματος λιανικής πώλησης.

στ) Υπαγωγή συγκεκριμένων προϊόντων που πωλούνται εντός του καταστήματος λιανικής πώλησης σε προγράμματα επιβράβευσης πιστότητας (loyalty card).

Στο σημείο αυτό, να διευκρινιστεί ότι η συγκέντρωση πόντων ή κουπονιών με σκοπό το μελλοντικό όφελος του καταναλωτή δεν συνιστούν προωθητική ενέργεια. Αναφορικά με τα προϊόντα που υπάγονται στις προωθητικές ενέργειες, υπενθυμίζεται ότι αφορά σε όλα τα συσκευασμένα (είδη μαζικής κατανάλωσης και ενδεικτικά είδη παντοπωλείου πλην νωπών οπωροκηπευτικών, εφημερίδων, περιοδικών και βιβλίων), συμπεριλαμβανομένων και τα ιδιωτικής ετικέτας. Να σημειωθεί ότι στις παραπάνω ενέργειες συμπεριλαμβάνονται και τα συσκευασμένα νωπά κρέατα, νωπά ψάρια, τυριά και αλλαντικά.

Πηγή:http://www.advertising.gr/ Συντάκτης:ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΙΓΟΥ

Προϊόντα