Φως για ανάκαμψη ?

Ιούλιος 29, 2011
Στατιστικά 29 Ιουλίου 2011

ANOΔIKH πορεία ακολούθησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος, τον οποίο δημοσιοποιεί η Κομισιόν, για την Ελλάδα τον Ιούλιο, καθώς διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 70,9 μονάδων από 70 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Η ανάκαμψη οφείλεται στη θετική εικόνα που ακολούθησαν οι δείκτες που αποτυπώνουν τις προσδοκίες στους κλάδους βιομηχανίας, παροχής υπηρεσιών και λιανικού εμπορίου, οι οποίοι σημείωσαν άνοδο, ενώ στον αντίποδα πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες που αφορούν τις προσδοκίες στους κλάδους κατανάλωσης και κατασκευών. Συγκεκριμένα, ο δείκτης για τον βιομηχανικό κλάδο ενισχύθηκε στις -21 μονάδες (από -22,7 τον Ιούνιο), με αυτόν στον τομέα παροχής υπηρεσιών να διαμορφώνεται στις -26,5 μονάδες (από -27,4),

ενώ κατά τρεις μονάδες βελτιώθηκε η κατάσταση στον κλάδο λιανικού εμπορίου, με τον αντίστοιχο δείκτη να ανακάμπτει στις -38,6 μονάδες (από -41,6 ένα μήνα πριν).

Πτωτική παρέμεινε η εικόνα του δείκτη προσδοκιών για τον κλάδο κατανάλωσης, με υποχώρηση στις -76,8 μονάδες (από -75) και σε αυτόν των κατασκευών, με τον δείκτη να φθάνει στις -75 μονάδες από -73,9 μονάδες τον Ιούνιο.

Ο κλάδος