Παντοπωλεία και Ρευστότητα

Απρίλιος 25, 2012
Euro

Οι εποχή που οι προμηθευτές κάνανε ημερήσιες εκπτώσεις για να προσελκύσουν πελάτες πρέπει να φύγει ανεπίστρεπτη .

Με την στάση μας θα πρέπει να υποχρεώσουμε στους προμηθευτές μας να έχουν σωστές τιμές ανά πάσα στιγμή και όχι να ρίχνουν στην ουσία μέσω οποιασδήποτε έκπτωσης για μια ημέρα τις τιμές τους αναγκάζοντας μας να υποκύψουμε και να στοκάρουμε πιθανά όχι και τόσο χρήσιμα προϊόντα.

Όσο τσιμπάμε με αυτές τις τακτικές τόσο το παιχνίδι θα δυσκολεύει για όλους μας και δεν θα δούμε ποτέ σωστές καθημερινές τιμές. Τι σημαίνει λοιπόν ότι για μία ημέρα οποιοσδήποτε προμηθευτής μας (μικρός μεγάλος ) κάνει έκπτωση 5 %?

  1. Μας υποχρεώνει να αγοράσουμε στοκάροντας προϊόντα τα οποία πιθανά την επόμενη ημέρα όλη η αγορά να τα πουλάει φθηνότερα.

  2. Η ταλαιπωρημένη ρευστότητα μας πιέζεται ακόμη περισσότερο και στην περίπτωση που υπερβάλουμε σε αγορές μίας ημέρας να δυσκολευτούμε την επομένη να προμηθευτούμε πολύ βασικούς κωδικούς.

  3. Η αποθήκη μας βαραίνει ενώ σε εποχές οικονομικής κρίσης αυτό είναι μη αποδεκτό.

  4. Μας δημιουργεί αναστάτωση στον χώρο προσπαθώντας να αποθηκεύσουμε τα εμπορεύματα που μόλις αγοράσαμε και να ασχοληθούμε με τους πελάτες μας που βάλλονται από παντού.

  5. Και τέλος εάν τα προϊόντα τα κρατήσουμε για πάνω από έναν μήνα ( κατά Μέσο όρο )στην ουσία να τα πληρώνουμε χρυσά …μα τέτοια εποχή αυτό μας χρειάζεται?

Συμβουλή μας είναι να ψάχνεται να βρίσκετε σωστές τιμές καθημερινά τις ημέρες που έχετε αποφασίσει να προμηθεύεστε τα εμπορεύματα σας. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι πελάτες μας να μας βλέπουν σε μεγάλα σημεία λιανικής να προμηθευόμαστε προϊόντα διότι πολύ απλά τους στέλνουμε από μόνοι μας απ ευθείας στα Μεγάλα Σούπερ Μάρκετ της περιοχής μας . Προσοχή ακόμη στα αυτοκίνητα των προμηθευτών μας, δεν μπορεί επειδή δεν βρίσκουμε χρόνο η μέσον να κάνουμε τις αγορές μας να μας παραδίδουν τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ με τα αυτοκίνητα τους στους χώρους μας.

Πολύ Φιλικά

Οι Συντάκτες του Site σας

Ο κλάδος