Προσφορές στα Μεγάλα Super Markets

Σεπτέμβριος 25, 2012
Ελληνικά Τυριά

Κάτι περίεργο συμβαίνει όταν πολύ μεγάλες αλυσίδες στην Ελλάδα κάνουν εξωπραγματικές προσφορές σε ιδιαίτερα σημαντικά επώνυμα προϊόντα.

Τι εννοούμε:

Οι πελάτες που «σηκώνουν τζίρο» σε όλα τα promotions δεν είναι φυσικά οι τελικοί καταναλωτές αλλά οι επαγγελματίες που έχουν Mini Markets – Παντοπωλεία η και ψιλικά, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να έχουν ανταγωνιστικές τιμές φορτώνονται στοκ από τις δελεαστικές προσφορές .

Ας δούμε όμως τι συμβαίνει στην συνέχεια.

Ο μικρός επαγγελματίας θεωρώντας ότι πρέπει ειδικά αυτήν την εποχή να μεταφέρει το κέρδος από τις συναλλαγές του στον τελικό καταναλωτή προσπαθεί και επιτυγχάνει να έχει μια όντως άκρως ανταγωνιστική τιμή για το διάστημα που υπάρχει το αγορασθέν στοκ.

Η συνέχεια ?

Οι μεγάλες Αλυσίδες σταματούν για λόγους τακτικής να κάνουν τις συγκεκριμένες πολύ δυνατές προσφορές και ο επαγγελματίας μας δεν έχει προϊόν με χαμηλή τιμή ΑΛΛΑ έχει πείσει τους Πελάτες του ότι μπορούν άφοβα να αγοράζουν από αυτόν τα ταχυκίνητα επώνυμα προϊόντα, ΜΕ ΤΙ ΤΙΜΗ? Φυσικά με ακριβότερη τιμή από την προηγούμενη περίοδο.

Αυτομάτως επέρχεται η σύγκριση αλλά και η γκρίνια από τους πελάτες του που πιστεύουν ότι το Mini Market για εκείνη την περίοδο τον «κλέβει» και δικαίως σκέφτεται έτσι παρ ότι όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι αλήθεια.

Τι πρέπει να κάνει ο επαγγελματίας μας?

Φυσικά κατά την άποψη του site να τον στρέψει στα προϊόντα που δύσκολα οι Μεγάλοι της αγοράς θα είναι καλύτεροι από αυτόν δηλαδή :

 Τα Ελληνικά τυροκομικά της περιοχής του η οποιασδήποτε σωστής επιλογή για την Αθήνα ,από μικρούς παραγωγούς που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν Μεγάλες αλυσίδες η δεν θέλουν .

 Στα Τοπικά επίσης αλλαντικά

 Στα Χύμα όσπρια

 Στην ζωντανή Μαναβική του

ΥΠΑΡΧΟΥΝ τόσα προϊόντα στην χώρα μας που μπορούν να κάνουν την διαφορά και να ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ πολύ δυνατό "παίχτη της περιοχής του" το Προσεγμένο Παντοπωλείο το ελκυστικό Mini Market .

Ας σκεφτούμε όλοι πιο πονηρά...

Ας σταματήσουμε να διευκολύνουμε τα «χτυπήματα κάτω από την μέση στον κλάδο» Ας σταματήσουμε όλοι την μάστιγα των παράλληλων εισαγωγών από οποιαδήποτε άλλη χώρα είτε Ευρωπαϊκή είτε μη Ευρωπαϊκή.

Ας δούμε ΣΟΒΑΡΑ το μέλλον μας το μέλλον των πελατών μας που μπορεί να είναι και οι μικροί προμηθευτές μας η εργαζόμενοι σε οποιοδήποτε Ελληνικό Εργοστάσιο η Μικρή Βιοτεχνία.

Ας κάνουμε μια Νέα αρχή για εμάς!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Ο κλάδος