Νέα κανόνια στην αγορά τροφίμων?

Σεπτέμβριος 3, 2012
Κανόνια?

Δυστυχώς η κρίση δεν σταματάει με την πτώχευση της ΑΤΛΑΝΤΙΚ από ότι φαίνεται Νέα «κανόνια» έρχονται στο οργανωμένο λιανεμπόριο, ως φυσική απόρροια της σταθερά μειούμενης καταναλωτικής ζήτησης και όχι μόνο διότι η κακοδιαχείρηση μακροχρόνια φέρνει αρνητικά αποτελέσματα τα οποία δεν είναι διαχειρίσιμα.

Η αγορά μιλάει για δύο αλυσίδες που δραστηριοποιούνται στην επαρχία, με την κάθε μία να ελέγχει από είκοσι καταστήματα.

Όπως λένε, η πορεία τους κρέμεται από μία κλωστή, καθώς δεν μπορούν να ακολουθήσουν την επιθετική πολιτική τιμών, που επιδεικνύει ο ανταγωνισμός, λόγω του ότι δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα κεφάλαια από τα πιθανά λάθη του παρελθόντος.

Επίσης παράλληλα εντείνεται η φημολογία, ότι ένας από τους μεγάλους παίκτες της αγοράς, ελληνικής “ιθαγένειας”, προτίθεται να ζητήσει από τους προμηθευτές του “κούρεμα” στις απαιτήσεις τους, σε ποσοστό έως και 30%.

Μολονότι η συγκεκριμένη αλυσίδα, σύμφωνα με φήμες, δανειοδοτήθηκε πρόσφατα –ακούγεται το ποσό των 8 εκατ. ευρώ- βάζοντας πολλαπλές υποθήκες στην ακίνητη περιουσία της, τα ταμεία και πάλι δεν επαρκούν για την κάλυψη των υποχρεώσεών της!

Κατα την άποψη μας όλα αυτά μπορεί να δημιουργούν τεράστιο θέμα στους εργαζόμενους που ζούν μέσα στην φημολογία με το άγχος να τους δημιουργεί πολλά προβλήματα αλλά και την ευλογη αγωνία του τι θα γίνει με τους εργοδότες τους όμως για την ευρύτερη μικρή μας αγορά δημιουργείτε πλέον ένας Νέος χάρτης όπου σίγουρα όλοι οι νοικοκύρηδες έχουν και θέση και μέλλον αρκεί να προλάβουν να διαφοροποιηθούν και να μην τους πλήξη το άγχος της καλύτερης τιμής στα επώνυμα προϊόντα.

Είναι ίσως μοναδική ευκαιρία τα χρόνια που έχονται και είμαστε όλοι εν αναμονή για να δούμε τις εξελίξεις του κλάδου .

Ο κλάδος