Αγορές και ΔΟΥ

Απρίλιος 19, 2013
Πέλεκεις 1 Μαγιάς

Από 1 Μαιου και από όσο δείχνουν τα στοιχεία όλες οι εταιρείες που πωλούν με τιμολόγια προϊόντα προς τους επαγγελματίες θα είναι υποχρεωμένες να μεταφέρουν ηλεκτρονικά τις κινήσεις όλων των ιδιοκτητών οποιασδήποτε επιχείρησης.

Έτσι λοιπόν ανά πάσα στιγμή οι ελεγκτές θα μπορούν να κάνουν διασταύρωση στοιχείων με βάση το ΑΦΜ μας.

Μην βιαστείτε να πείτε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα από τα σημερινά συστήματα παρακολούθησης των ΔΟΥ διότι απλά θα πέσετε έξω μιας και έχει γίνει διαγωνισμός σε εξωτερικούς συνεργάτες να αναλάβουν την όλη διαδικασία ( κάτι σας ορκωτοί λογιστές πιθανά πολυεθνικών ελεγκτικών εταιρειών).

Αυτό είναι ΜΟΝΟΝ η αρχή διότι εντός του έτους πιθανόν είναι να υποχρεωθούν όλες οι επιχειρήσεις μικρές η μεγάλες να έχουν on line ταμιακές μηχανές ( σας είχαμε ενημερώσει παλαιότερα για αυτό).

Θα χρειαστεί ιδιαίτερη ΠΡΟΣΟΧΗ από όλους μας μιας και τα πρόστιμα θα είναι Δυσβάσταχτα. Ας ξεκινήσουμε από τώρα να ελέγχουμε τις αποθήκες και τα συστήματα μας .

Υπενθυμίζουμε ότι στο ΕΣΠΑ το μόνο που μπορούμε να διεκδικήσουμε ως Μικρή Λιανική και Μαζική Εστίαση είναι τα «πακέτα» με τους ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς και τις αναβαθμίσεις .

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν

Οικονομικά