Όντος αλλαγή κλίματος?

Μάιος 15, 2013
αλλαγή κλίματος

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ NIELSEN

Παρα το γεγονός του ότι δηλαδή οι Έλληνες παραμένουν απο τους πιο απαισιόδοξους (είμαστε ουσιαστικά οι δευτεροι μετά την Πορτογαλία )στην Ευρώπη οι έρευνες της εταιρίας NIELSEN δείχνουν ανάκαμψη του Δείκτη Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης στην Ελλάδα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 καταγράφει η τελευταία έρευνα της Nielsen!

Όπως προκύπτει από την έρευνα, ο συγκεκριμένος δείκτης αυξήθηκε κατά 5 μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, φτάνοντας τις 40 μονάδες.

Ωστόσο, παρά την αύξηση αυτή, 9 στους 10 καταναλωτές εξακολουθούν να πιστεύουν πως η χώρα βρίσκεται σε ύφεση, ενώ 8 στους 10 πιστεύουν πως η κρίση θα παραταθεί και την επόμενη χρονιά.

Μεγαλύτερες ανησυχίες των Ελλήνων παραμένουν η εργασιακή ασφάλεια (39%) και η γενικότερη κατάσταση της οικονομίας (37%), ωστόσο τα ποσοστά αυτά είναι μειωμένα σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, κατά 5 και 1 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα.

Επιπλέον, οι αγοραστικές συνήθειες συνεχίζουν να μεταβάλλονται για ένα ακόμη τρίμηνο, με τους Έλληνες να δηλώνουν ότι προκειμένου να μειώσουν τις δαπάνες τους, έχουν περιορίσει τη διασκέδαση εκτός του σπιτιού (75%), ενώ έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν πιο φθηνά καταναλωτικά προϊόντα (72%), ποσοστό το οποίο αυξήθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ενδιαφέρον τέλος παρουσιάζει η δήλωση των ερωτηθέντων ότι ακόμη κι όταν οι οικονομικές συνθήκες βελτιωθούν, θα εξακολουθήσουν να καταναλώνουν φθηνότερα καταναλωτικά προϊόντα σε ποσοστό 42%, ενώ όσον αφορά στη διασκέδαση εκτός του σπιτιού το ποσοστό αυτό περιορίζεται στο 30%.

Πηγή : Retail Today

Οικονομικά