ΕΣΠΑ - ΠΕΠ

Ιούνιος 12, 2013
ESPA June 2013

Λόγο του ότι έχουμε δεχτεί πολλά e mail που σαν θέμα τους έχουν το τι γίνεται με τις χρηματοδοτήσεις που όλοι μας αναμέναμε μέσα από το ΠΕΠ του Α τριμήνου του 2013 και που τελικά μόνον ο κλάδος μας εξαιρέθηκε μπορούμε να υποθέσουμε δυο σενάρια.

Το πρώτο που είναι και το πιο αισιόδοξο θα ήθελε να μπούμε σε μια ξεχωριστή διαδικασία χρηματοδότησης έστω και καθυστερημένα κάπου γύρω στον Νοέμβριο με πιθανή ανακοίνωση της ημερομηνίες διεξαγωγής της 2 ης Έκθεσης mini market & Περίπτερο 2013.

Αυτό όπως γνωρίζουμε θα το ήθελαν πολύ και οι διοργανωτές μιας και κάποιοι από αυτούς ασχολούνται έχοντας σαν project το θέμα της διαμεσολάβησης και υλοποίησης των πακέτων και μάλιστα κατά την άποψη μας το κάνουν πάρα πολύ οργανωμένα και σωστά αλλά και παρέχουν τις απαραίτητες εγγυήσεις.

Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί συνάδελφοι του κλάδου έχουν πέσει «θύματα» επιτηδείων και τελικά όχι μόνον δεν πήραν χρηματοδότηση αλλά έχασαν και προσωπικά τους χρήματα ως ανταμοιβή των υπηρεσιών που ποτέ δεν έγιναν και φυσικά χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και για το μέλλον από όλους μας.

Όμως όλα αυτά εάν όλα πάνε καλά και ισχύσουν τα παραπάνω για τις χρηματοδοτήσεις.

Το δεύτερο σενάριο το οποίο είναι και πολύ πιο άσχημο θέλει να μην δίνονται ποτέ χρηματοδοτήσεις στον κλάδο με κύρια αιτιολογία την πάντα υποτιθέμενη γραμμή της ΕΟΚ ότι δηλαδή θα πρέπει να μην υποστηρίζεται ο κλάδος μας προς όφελος των μεγάλων εταιρειών είτε Ελληνικών είτε Πολυεθνικών για έναν και μοναδικό λόγο που δεν είναι άλλος από την αμεσότητα είσπραξης των φόρων από της μεγάλες και αντίστοιχα την πολύ σοβαρή δυσκολία του ελέγχου των μικρών μας σημείων .

Δυστυχώς το δεύτερο σενάριο σε εμάς φαντάζει πιο πιθανό από το πρώτο γεγονός που από μόνο του θα δυσκολέψει τον κλάδο μας.

Ευχόμαστε φυσικά να κάνουμε λάθος και να ισχύσει το πρώτο σενάριο.

Υπομονή ο Νοέμβριος έρχεται και εμείς θα θέλαμε να σας παροτρύνουμε να συμμετέχετε δια της επισκέψεως σας την 2 Έκθεση που πάντα κατά την άποψη μας είναι ένα εργαλείο πίεσης προς το Υπουργείο και τους αρμόδιους παράγοντες και θα πρέπει να ακουστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η φωνή και η σοβαρότητα στην οποία μπαίνει ο κλάδος μας.

Και εμείς θα είμαστε εκεί ανάμεσα σε όλους σας

Επιδοτήσεις