52 Κυριακές ανοικτά !

Ιούλιος 15, 2013
Κυριακή ανοικτά

Στις αρχές του 2013 είχαμε ξανά αναφερθεί στο θέμα των ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές και είχαμε πει τότε ότι εάν τα Μεγάλα καταστήματα λειτουργήσουν όλες τις Κυριακές δεν θα είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα που θα επιθυμούσαν.

Είχαν ακουστεί λοιπόν για το θέμα μας ότι όλοι θα είναι ανοικτοί για όλες τις Κυριακές ( και τις 52) κάτι το οποίο όλα δείχνουν ότι δεν θα συμβεί όμως αντί αυτό θα είναι ανοικτά όλα τα Μεγάλα σημεία τις 7 πιο σημαντικές Κυριακές του έτους (Χριστούγεννα - Πάσχα - Εκπτώσεις ).

Αντιθέτως όλα τα μεμονωμένα μικρά σημεία Λιανικής που δεν ανήκουν σε μεγάλη εταιρεία είτε Ελληνική είτε Πολυεθνική θα έχουν το δικαίωμα να ανοίγουν όλες τις Κυριακές.

Άποψη μας είναι ότι όσοι «Μικροί» κρίνουν σκόπιμο να είναι ανοικτοί θα επωφεληθούν έστω και εάν ανοίγουν μετά τις 10:00 (ας πούμε μετά την εκκλησία) διότι αυτό συμβαίνει σε όσους λειτουργούν κατ αυτόν τον τρόπο και σήμερα.

Η πρότασή μας είναι να παραμείνουν «επίσημα» κλειστά τα μικρά καταστήματα όλες τις Κυριακές που θα είναι ανοικτοί οι Μεγάλοι μιας και από όσο δείχνουν τα έως σήμερα στοιχεία οι τζίροι εκείνες τις ημέρες πέφτουν κατακόρυφα.

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να καταθέσουμε την δυσφορία μας για όλα εκείνα τα δημοσιεύματα που ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο μας θέμα και εκφράζουν διάφορες περίεργες απόψεις προσπαθώντας να παροτρύνουν τους Μικρούς ιδιοκτήτες για το άνοιγμα της Κυριακής και για το πόσο «ζημιογόνο» μπορεί να είναι .

Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι κρύβετε κάτι άλλο από την περίεργη εμμονή τους.

Ο κάθε ένας από εσάς τους ιδιοκτήτες τέτοιων καταστημάτων έχετε και την γνώση να κρίνετε κατά περίπτωση και σύμφωνα με τις δικές σας τοπικές συνθήκες αλλά και οξυδέρκεια μιας και για να λειτουργείτε τα καταστήματα σας στην πολύ δύσκολη για τον κλάδο μας περίοδο οπότε θα εξετάσετε τα πάντα ... κόστη - έσοδα , ικανοποίηση πελατών αλλά και τόσα άλλα.

Εμείς από την μεριά μας θα ευχηθούμε και πάλι το άνοιγμα των Μικρών Σημείων Λιανικής τις Κυριακές να μην γίνει το σκαλοπάτι για ένα περίεργα διευρυμένο ωράριο και στα μεγάλα σημεία Λιανικής.

Σημαντική σημειώση: Μιλάνε για νέες θέσεις εργασίας για 30.000 !!! Η άποψη μας είναι ότι δν υπάρχει περίπτωση να γίνει ούτε μία. Οι λόγοι είναι φυσικά γνωστοί σε όλους μας ,τέτοια περίοδο που τα έξοδα είναι βουνό,ποιός θα προσλάβει και ποιούς. Φυσικά μακάρι να κάνουμε εμείς λάθος... θα δούμε !

Ο κλάδος