Τελικά ποιοι θα είναι ανοικτά τις Κυριακές ….

Ιούλιος 28, 2013
Ανοικτά

Η άποψη μας είναι ότι πλέον το μέτρο δεν ωφελεί τους μικρούς επαγγελματίες αντίθετα τους βάζει για άλλη μια φορά σε περιπέτειες μιας και όπως τελικά αποφασίστηκε τα καταστήματα «δικαιόχρησης» η franchise με κάτω από τα 250 m2 χώρους λειτουργίας θα είναι ανοικτά μαζί με όσα μικρά σημεία επιθυμούν και μπορούν να ανοίγουν την Κυριακή.

Μα από όσο γνωρίζουμε τα καταστήματα Τύπου Franchising είναι πλέον όλα κάτω των 250 m2 σε ποσοστό πάνω από 90 %.

Τότε τι έχει γίνει ?

Φυσικά θα καταλήξουμε να είναι όλη η αγορά ανοικτή έστω και με τον έμμεσο αυτόν τρόπο.

Η συρρίκνωση της άλλοτε Δυνατής Μικρής Λιανικής μάλλον είναι ο τελικός σκοπός ΟΛΩΝ.

Τα αίτια είναι μάλλον γνωστά και εμείς από αυτό το βήμα το έχουμε ξανά καταθέσει.

Δεν μπορούν εύκολα να ελέγξουν τα μεμονωμένα Μικρά σημεία ενώ όντος όλες οι οργανωμένες Μεγάλες εταιρείες είτε Ελληνικών συμφερόντων είτε ξένων μπορούν πανεύκολα να ελέγχονται ακόμη και καθημερινά (όπως εξάλλου θα καταλήξει).

Τι γίνεται όμως με τον έλεγχο των Μικρών μας σημείων είναι τόσο δύσκολο να ενταχθούν σε ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα παρακολούθησης ?

Πιστεύουμε ότι είναι πολύ εύκολο και θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από προγράμματα ΕΣΠΑ .

Εξ άλλου θα μπορούσε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο με ένα Project να καθορίσει πολλά από τα σημεία που θα ικανοποιούσε και το κράτος και τους Μικρούς ιδιοκτήτες.

Αυτό θα ήταν και ευκαιρία για τους Φοιτητές να μπουν βαθιά και ακόμα – ακόμα να κάνουν και τις πτυχιακές τους εργασίες πάνω σε ένα τόσο σοβαρό Project.

Η άποψη μας είναι ότι η διάθεση από το Ο.Π.Α. υπάρχει και θα αρκούσε μια απλή επαφή του Αρμοδίου Υπουργείου για να «τρέξει» και μάλιστα πολύ άμεσα.

Ελπίζουμε κάποιος από τους αρμοδίους του Υπουργείου θα λάβουν σοβαρά την πρόταση μας υπ όψιν τους και δεν θα αφήσουν τον τόσο σημαντικό για την Ελληνική Οικονομία κλάδο μας να αργοπεθαίνει.

Ευχόμαστε ότι καλύτερο αλλά και όλοι εσείς οι Μικροί Επιχειρηματίες μην μένετε με τα χέρια σταυρωμένα ,ακόμη έχετε δύναμη ,ο κλάδος μας είναι δυνατός και μπορεί να ξαναγίνει και δυναμικός .

Ο κλάδος