Για μια «χούφτα» ντομάτες….

Ιούλιος 8, 2013
Ντομάτες

Τι εννοούμε:

Το μικρό κατάστημα λειτουργεί με την επωνυμία Ζουμπορλή Χριστίνα και στην ουσία το διαχειρίζονται ο Κύριος Θανάσης και η σύζυγος του Χριστίνα .

Υπόδειγμα ευγένειας με το χαμόγελο πάντα στα χείλη αλλά και τον καλό λόγο για όλους τους πελάτες τους .

Πως θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί ένα τόσο μικρό κατάστημα ?

Πραγματικά είναι εξαιρετικά δύσκολο ,δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι για να φανεί κάποια ουσιαστική διαφοροποίηση ,κι όμως ….

Ο κος Θανάσης βάζοντας την προσωπική εργασία αλλά και γνώση από πολύ νωρίς το πρωί ψάχνει για τις «ευκαιρίες» στις αγορές του σε όλα τα Cash and Carry s που βρίσκονται αρκετά μακριά του μιας και όπως προαναφέρθηκε το κατάστημα βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο Αττικής .

Στην Κεντρική Λαχαναγορά ψάχνει να βρει τα προϊόντα εκείνα που θα μιλάνε και στον ίδιο αλλά και τελικά στους πελάτες του.

Προσωπικά έκανα μια επίσκεψη στο κατάστημα του Κου Θανάση την Κυριακή 7 Ιουλίου για να προμηθευτώ κάτι για «μεζέ» όπως μας αρέσει να λέμε εμείς οι Έλληνες .

Πήγα λοιπόν σε ένα ψυγείο Self Service που υπάρχει στο κατάστημα και έψαχνα να βρω ένα σκληρό Ελληνικό τυρί τυποποιημένο για να αγοράσω .

Έρχεται λοιπόν ο Κος Θανάσης και με ρωτάει τι το θέλω, του εξηγώ λοιπόν το σκοπό της αγοράς του και εκείνος δίχως να διστάσει μου λέει ,μπορώ να σου προτείνω ένα τυρί που έχω επιλέξει να πουλάω «χύμα» φυσικά του απαντάω και βγάζει από το ίδιο ψυγείο μια γραβιέρα Αμφιλοχίας που μόνο που την έβλεπες καταλάβαινες περί τίνος πρόκειται .

Προμηθεύομαι λοιπόν το τυρί μου και πάω έξω στην είσοδο του μικρού καταστήματος για να δω για ντομάτες .

Ο Κος Θανάσης ξανά έρχεται και με ρωτάει τι θέλω από εκεί και του λέω ότι ψάχνω για ντομάτες μιας και έχω ξαναπάρει από εκείνον και ήταν καταπληκτικές .

Στον χώρο έξω υπάρχουν λοιπόν ντομάτες πάρα πολύ καλής ποιότητας κατακόκκινες και σκληρές από την Ιεράπετρα ,όμως ο Κος Θανάσης μου λέει πάλι με την ευγένεια που τον διακρίνει ,θα μου επιτρέψεις να σου φέρω μία ντομάτα που πήρα εχτές η οποία είναι από το Λεωνίδιο και μιλάει από μόνη της ?

Φυσικά του απαντάω και όταν μου φέρνει όλο το τελάρο με την ντομάτα μένω με ανοικτό το στόμα για αυτό που είδα .

Του λέω λοιπόν ότι τέτοια ντομάτα εφέτος δεν έχω ξαναδεί και παίρνω λοιπόν αρκετές . Όλη αυτήν την ώρα έμπαινε κόσμος μέσα στο μικρό μαγαζάκι και ότι έβλεπαν ότι έπαιρνα έπαιρναν και αυτοί .

Εντυπωσιάστηκα λοιπόν που μέσα σε ένα τόσο μικρό σημείο την διαφορά την έκανε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης .

Από εμάς λοιπόν του αξίζει και με το παραπάνω ένα πολύ μεγάλο Μπράβο !!!

Το δικό σας κατάστημα