Εξέλιξη της αγοράς στην Βόρειο Ελλάδα

Αύγουστος 12, 2013
Ερευνα αγορά 13

Με βάση μια έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Nielsen και αφορούσε στην αγορά της Βορείου Ελλάδος θέλουμε να σας καταθέσουμε τα ευρήματα.

Σε μια αγορά που στο Α εξάμηνο ήταν 650.000.000 € για το 2013 υπήρξε μια μείωση κατά 21.000.000 € ( -3,1 % ) στην ήδη από το 2012 πεσμένη αγορά.

Βασικά ευρήματα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η σημαντική μείωση σε κατηγορίες που γίνονται παράλληλες εισαγωγές από χώρες κυρίως της Ευρωπαϊκής ένωσης (αλλά και από τρίτες χώρες όπως η Τουρκία).

Το βασικό μας ερώτημα ήταν και θα είναι πάντα γιατί να αγοράζουμε προϊόντα που δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα € στην Ελληνική οικονομία και λέμε οικονομία διότι εκτός από τους φόρους που δεν εισπράττουμε υπάρχει μεγάλη χασούρα και από την απώλεια εργατικών χεριών στην χώρα μας.

Θα μας πείτε μας οι τιμές δεν έχουν κατέβει στα επίπεδα που θα έπρεπε να είναι ήδη κατεβασμένες προ πολλού και φυσικά αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα που οι εταιρείες φαίνεται έστω και αργά να το έχουν πιάσει και οι τιμές έστω και έμμεσα να κατεβαίνουν στα βασικά τους προϊόντα στην μισή τιμή μέσω των προσφορών που κάνουν είτε στα οργανωμένα Super Market είτε και στην Μικρή μας Λιανική μέσω των Cash and Carry’s.

Μπορείτε να δείτε την έρευνα στα βασικά της σημεία στο επισυναπτόμενο αρχείο που βασίζεται σε έρευνα της Nielsen.

Διπλό κλικ εδω
Ο κλάδος