Τι συνέβει με την Τουριστική μας περίοδο?

Σεπτέμβριος 7, 2013
Τουρισμός 2013β

Η εφημερίδα λοιπόν μας λέει ότι Απόδειξη της αύξησης της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα το 2013, είναι το γεγονός ότι ο δείκτης κύκλου εργασιών στον τομέα υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης παρουσίασε αύξηση 5,3% το B τρίμηνο 2013, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του B τριμήνου 2012, έναντι μείωσης 20,8% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2012 προς το 2011.

Ενώ, ο ίδιος δείκτης, το B τρίμηνο 2013 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του A τριμήνου 2013, παρουσίασε αύξηση 162,3% έναντι αύξησης 107,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2012.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο δείκτης κύκλου εργασιών στον τομέα υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης περιλαμβάνει τις ομάδες: ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα, καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής, χώρους κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα, άλλα καταλύματα, δραστηριότητες εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, υπηρεσίες τροφοδοσίας για εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης, καθώς και δραστηριότητες παροχής ποτών.

Το θέμα μας είναι τι χρήματα πήγαν στην μη οργανωμένη Ελληνική αγορά και πόσα από τα καταστήματα που κατά παράδοση «έβγαζαν» τα έξοδα της χρονιάς τους τελικά τα κατάφεραν και εφέτος …μάλλον λίγο διαφορετικά πρέπει να είναι τα πραγματικά νούμερα μας δηλαδή αυτά που κάποιοι μικροί επαγγελματίες θα είχαν μια ΝΟΤΑ αισιοδοξίας αναμένουμε όλοι λοιπόν τα τελικά νούμερα όπου θα φανεί τι έγινε γιατί τα κλεισίματα για το 2013 ακούγετε από τα επιμελητήρια ότι θα είναι περί τις 40.000 !!!

... και κάτι ακόμη κανείς πλέον δεν μας λέει πόσες >ΝΕΕΣ επιχειρήσεις θα ανοίξουν (σιγά μην ανοίξουν με όλον αυτό τον σάλο που έχει δημιουργήσει και απραξία και φοροφοβία). Θα δείξει .

Οικονομικά