Αχ καημένε Ιπποκράτη

Ιανουάριος 25, 2014
Ιπποκράτης

Δυστυχώς …

Άκαρπη τελικά έληξε η τρίωρη συνάντηση χθες της αντιπροσωπείας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, με θέμα τη διάθεση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) από τα Σουπερ Μάρκετ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης διαπιστώθηκε ολική διάσταση απόψεων ανάμεσα στα υπόλοιπα σχόλια ειπώθηκε :

«Ο κ. Χατζηδάκης αντιμετωπίζει το φάρμακο ως οποιοδήποτε εμπόρευμα.

Η δική μας άποψη είναι ότι τα φάρμακα, είτε αποζημιώνονται είτε όχι από τον ΕΟΠΥΥ, είτε είναι συνταγογραφούμενα είτε όχι, παραμένουν να είναι φάρμακα.

Για τα φάρμακα δεν ισχύει το λαϊκό ρητό ολίγον έγκυος» είπε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, ενώ ο Σύλλογος χαρακτηρίζει επίσημα «αιτία πολέμου» τη θέση του Υπουργού Ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο επιμένει στην απελευθέρωση της διάθεσης των συγκεκριμένων φαρμάκων με το σκεπτικό ότι θα μειωθούν οι τιμές προς όφελος του καταναλωτή, όπως και στην περίπτωση του βρεφικού γάλακτος.

Μάλιστα, από το Υπουργείο σημειώνεται πως δεν υπάρχει καμία δογματική προσέγγιση απέναντι στους φαρμακοποιούς αλλά τονίζεται πως χωρίς την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων οι τιμές δεν είναι δυνατόν να πέσουν στο βαθμό που πρέπει.

Το ερώτημα μας είναι ποιος θα συμβουλεύει τους πελάτες και θα λύνει τις τυχόν απορίες τους για τα γεννόσημα η ακόμη και ποιο εξειδικευμένες απαντήσεις που μέχρι σήμερα μας δίνουν οι Φαρμακοποιοί . Η δική μας η ένσταση είναι ότι οι Φαρμακοποιοί αφήνουν μεγάλα κενά εξυπηρέτησης δίνοντας χώρο σε οποιονδήποτε να μπει στα πόδια τους .

Οι τιμές δεν πιστεύουμε ότι θα μειωθούν άρα ο ΜΟΝΟΣ λόγος να πάει κάποιος σε Σουπερ Μάρκετ να αγοράσει φάρμακα θα είναι ότι είναι πάντα ανοικτά.

Πηγή & Γενικές πληροφορίες Retail today

Mpakalogatos -Μπακαλόγατος -Γενικά Θέματα