Τουρισμός ΜΟΝΟ το καλοκαίρι ?

Φεβρουάριος 1, 2014
Χιονοδρομικά

Ωραία το 2013 πήγε καλά τουλάχιστον με στοιχεία έως και Νοέμβριο αλλά η Ελλάδα είναι μόνον ακρογιαλιές ?

Μήπως είναι μόνο τα ωραία τσιπουράκια και ουζάκια στις παραλίες μας ?

Από όσο δείχνουν τα στοιχεία έχουμε μείνει στην μεγάλη μας καλοκαιρινή περίοδο που όντος αντιπροσωπεύει το 16 % του εγχώριου μας ΑΕΠ και όλο αυτό είχε αύξηση εσόδων τουλάχιστον κατά 15 %.

Τελικά πόσο προσπαθούμε σαν χώρα για να πείσουμε τους Τουρίστες άλλης περιόδου και φυσικά μιλάμε για την χειμερινή περίοδο όπου οι ενδιαφερόμενοι είναι υψηλότερων εισοδημάτων και φυσικά απαιτήσεων. Η Ελλάδα λοιπόν φαίνεται ( δεν είναι και τόσο γνωστό εκτός Χώρας) ότι διαθέτει 20 χιονοδρομικά κέντρα, με το πλέον δημοφιλές από αυτά, τον Παρνασσό, να απέχει μόλις 150 χιλιόμετρα από την Αθήνα και καμιά δεκαριά χιλιόμετρα από τους αρχαίους Δελφούς, έχοντας μάλιστα και το ηχηρό όνομα «Ορος των Μουσών» και προσφέροντας όλες τις δυνατότητες για σκιέρ σε 2.300 μέτρα υψόμετρο, μαζί με νυκτερινή ζωή στην Αράχοβα.

Μήπως πρέπει να δείχνουμε εκτός από τις πανέμορφες παραλίες μας και τα εξαιρετικά μας νησιά και όλες τις παραθαλάσσιες πόλεις τα εξαιρετικής ομορφιάς Βουνά μας με τα πολύ όμορφα χωριά μας που σε πολλά από αυτά λειτουργούν εξαιρετικές πίστες ?

Το 70% λοιπόν των τουριστών μας έρχεται την περίοδο Ιουνίου Σεπτεμβρίου και όλο αυτό είχε αύξηση αφίξεων 13 % .

Ας φανταστούμε λοιπόν ότι για το υπόλοιπο διάστημα καταβάλουμε προσπάθεια ανάπτυξης ίδιας με αυτής της θερινής περιόδου τι γινόταν.

1 ) Πολλοί συμπατριώτες μας θα είχαν εργασία όλο το έτος .

2) Τα έσοδα του κράτους θα ανερχόντουσαν είτε έμμεσα είτε άμεσα κατά τουλάχιστον 13 % μονάδες περιόδου.

3) Η σημαντική και μέχρι στιγμής «πεσμένη» ψυχολογία μας θα ξεκινούσε την αποκατάσταση .

4) Η οικοδομή το πιθανότερο θα ξανά ξεκινούσε με υποψήφιους αγοραστές από όλον τον κόσμο ( ειδικότερα από την Ευρώπη) και μαζί με αυτό θα ερχόντουσαν και ξένα συναλλάγματα που δεν θα είχαν σχέση μόνο με τον Τουρισμό.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να κινηθούμε με εξαιρετικές ταχύτητες και όχι πάλι με ρυθμούς χελώνας …

Το ευχόμαστε

Mpakalogatos -Μπακαλόγατος -Γενικά Θέματα