Ποιες αλυσίδες Τροφίμων βρίσκονται στις ποιο κερδοφόρες επιχειρήσεις ?

Οκτώβριος 20, 2016
Φθηνότερος

Πέντε σούπερ μάρκετ ανάμεσα στις 100 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις για το 2015...

Ο κλάδος των σούπερ μάρκετ αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς και ανθεκτικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας και αυτό αποτυπώνεται και στα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών του για το 2015, καθώς πέντε εταιρείες του κλάδου βρίσκονται στην λίστα με τις 100 πιο κερδοφόρες (κέρδη προ φόρων) επιχειρήσεις για το 2015. Σύμφωνα με την Direction Business Reports ανάμεσα στις πιο κερδοφόρες (κέρδη προ φόρων) επιχειρήσεις για το 2015 (δημοσιευμένοι ισολογισμοί έως και 10/10/2016), βρίσκονται και 5 εταιρείες από τον κλάδο των σούπερ μάρκετ. Πρόκειται για τις εταιρείες:

ΑΛΦΑ - ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑE: κέρδη προ φόρων 76,45 εκατ. ευρώ.

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Ι. & Σ. AEE: κέρδη προ φόρων 31,82 εκατ. ευρώ.

ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΕ: κέρδη προ φόρων 27,33 εκατ. ευρώ

METRO ΑΕΒΕ: κέρδη προ φόρων 20,44 εκατ. ευρώ.

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΕ: κέρδη προ φόρων 8,28 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να τονιστεί πως και οι 5 επιχειρήσεις παρουσίασαν αυξητική τάση στα κέρδη προ φόρων του 2015 σε σχέση με το 2014. Θα πρέπει να σημειωθεί πως το συνολικό αποτέλεσμα προ φόρων του κλάδου για το 2015 ήταν αρνητικό, επηρεασμένο από τις μεγάλες ζημιές προ φόρων που εμφάνισε η εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ ύψους 405 εκατ. ευρώ.

Σημείωση: η εταιρεία ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ δεν δημοσιεύει ισολογισμό και εκκρεμεί η δημοσίευση του ισολογισμού της εταιρείας ΠΕΝΤΕ ΑEΕ ''ΓΑΛΑΞΙΑΣ''.

Σημείωση:

Ο προσφάτως λοιπόν αυτο-διαφημιζόμενος ως ο ποιο φθηνός ... στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είναι όντος ποιο φθηνός ( τουλάχιστον με βάση την κερδοφορία του )!

Τα στοιχεία προέρχονται από την ετήσια έκδοση ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ που ετοιμάζεται αυτή την περίοδο από την Direction Business Network.

Πηγή : Direction Business Reports Business news

Ο κλάδος