Ποιό είναι το Νέο προφίλ του Έλληνα καταναλωτή το 2016

Οκτώβριος 31, 2016
Προφίλ Έλληνα Καταναλωτή

Μετά τον αλλεπάλληλο «βομβαρδισμό» των τηλεοπτικών προσφορών ειδικότερα από δύο παίχτες ( ο ένας βγήκε ήδη εκτός ) ο μέσος Έλληνας καταναλωτής έγινε ο κυνηγός των προσφορών και διαμόρφωνε ανάλογα το πρόγραμμα των επισκέψεων του στα καταστήματα της επιλογής του.

Αυτή η συνταγή έρχεται από πολύ μακριά σε βάθος χρόνου ίσως και δεκαετία πίσω και ο πόλεμος που είχε ξεσπάσει είχε δύο συνέπειες :

Α) Το όφελος του τελικού καταναλωτή λόγο της υψηλής συμπίεσης των τιμών από τους μεγάλους παίχτες του Ελληνικού Λιανεμπορίου &

Β) Τον αφανισμό της Μικρής Λιανικής λόγο του πολέμου των μεγάλων

Όμως :

Το παιχνίδι αυτό αλλάζει μέσα στο 2016 και βγαίνοντας από αυτό ο ισχυρότερος παίχτης σε προσφορές πλέον ο πάλαι ποτέ δεύτερος παίχτης ( που για το 2016 θα διατελέσει πρώτος) γύρισε την τηλεοπτική του καμπάνια στην μεθοδολογία της καλύτερης τιμής .

Εκεί ο μοναδικός παίχτης ( και μονίμως νικητής ) είναι ο πάλαι ποτέ τρίτος σημαντικός παίχτης ( με κύρια δραστηριοποίηση στην Αττική και φαίνεται ότι πλέον το παιχνίδι θα παιχτεί κυρίως στην τιμή του ραφιού .

Λογικό και ποιο τίμιο προς τον καταναλωτή αλλά ποιο δύσκολο στο να επιλέξει πλέον τον προμηθευτή του.

Κατά την δική μας άποψη αυτό θα κάνει καλό στον καταταλαιπωρημένο κλάδο της μικρής Λιανικής όπου πλέον παίζουν σημαντικότερο ρόλο ως ενδιάμεσοι προμηθευτές .

Σχετικό συνέδριο έγινε στις 6 Οκτωβρίου με βασικούς ομιλητές τους Κους Κωνσταντίνο Μαχαίρα ,Γιώργο Δουκίδη και Λευτέρη Κιοσέ Γενικό Διευθυντή του ΙΕΛΚΑ.

Δείτε τα σχόλια στο :Agro24 Link:

http://www.agro24.gr/agrotika/agora/epiheiriseis-metapoiisi/paron-kai-mellon-toy-lianemporioy-trofimon-sto-epikentro

Ο κλάδος