Τελικά ο Έλληνας ξαναγύρισε στο μαγείρεμα στο σπίτι?

Νοέμβριος 2, 2016
Μαγείρεμα στο σπίτι

Σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ ο Έλληνας επιστρέφει στο κατ οίκον μαγείρεμα με οφέλη και στην τσέπη του αλλά και στην υγεία του.

Το διατροφικό προφίλ του Έλληνα καταναλωτή:

Επιστροφή στο μαγείρεμα στο σπίτι, με σημαντικές προοπτικές για το λιανεμπόριο τροφίμων!

Πρόσφατη μελέτη του ΙΕΛΚΑ βασισμένη σε δείγμα 2.000 ατόμων[1] από όλη τη χώρα αναλύει τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων όπως διαμορφώνονται σήμερα, καταγράφοντας σημαντικά θέματα που σχετίζονται και με τις αγοραστικές/καταναλωτικές συνήθειες σε σχέση με την αγορά τροφίμων και ποτών.

Στο πλαίσιο της μελέτης αναλύονται σε βάθος η συχνότητα κατανάλωσης τροφών εβδομαδιαίως, καθώς και οι συνήθειες-αντιλήψεις που σχετίζονται με τη διατροφή, διαμορφώνοντας το συνολικό προφίλ του Έλληνα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας , η πλειοψηφία των γευμάτων σε ποσοστό άνω του 75% ετοιμάζεται καθημερινά στο σπίτι, ενώ το 95% των ερωτώμενων πραγματοποιεί τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα το κύριο γεύμα του στο σπίτι με φαγητό που είναι μαγειρεμένο στο σπίτι.

Αντίθετα μόλις το 1% τρώει καθημερινά ως κύριο γεύμα φαγητό που δεν έχει ετοιμαστεί στο σπίτι και το 82% δεν παραγγέλνει πότε ή 1 φορά την εβδομάδα το πολύ «φαγητό απ’ έξω».

Αντίστοιχα είναι και τα ποσοστά για την εστίαση εκτός σπιτιού, η οποία αποτελεί εβδομαδιαία συνήθεια για το 60% περίπου του δείγματος, ενώ το 37% δεν τρώει ποτέ ή σχεδόν ποτέ εκτός σπιτιού.

Πηγή :

http://www.ielka.gr/?p=2109

Με διπλό κλικ το αρχείο-Δημοσίευμα
Ο κλάδος