ΤΙΜΕΣ: Μεγάλη η Πίεση στην βιομηχανία .

Νοέμβριος 9, 2016
Σκύρος Πανέρης

O Σύνδεσμος Βιομηχάνων Ελλάδος προβλέπει πολύ μεγάλη πίεση από τους Υπόλοιπους Μεγάλους παίχτες (εκτός του Σκλαβενίτη) εξ αιτίας της πρόσφατης συμφωνίας διάσωσης του Μαρινόπουλου.

Ο ΣΒΕΕ αναφέρεται στην σημερινή συγκυρία σαν τον πόλεμο των χαρακωμάτων μεταξύ της Ελληνικής Βιομηχανίας και των Σούπερ Μάρκετ.

Έχοντας λοιπόν να αντιμετωπίσουν την μείωση του τζίρου που έρχεται θα χρειαστεί να παραδοθούν (?) στις πιέσεις των μεγάλων Ελληνικών συμφερόντων αλλά και πολυεθνικών.

Η σκέψη η δική μας είναι μήπως ήλθε η ώρα να στηριχτούν ποιο εποικοδομητικά οι μικροί της Ελληνικής αγοράς είτε αυτοί που ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ μόνοι τους είτε αυτοί που είναι οργανωμένοι σε Ομίλους ( ΕΛΟΜΑΣ – ΕΛΕΤΑ κ.α.).

Θα είναι η ενίσχυση σε υγιές κανάλι το οποίο έχει κάνει την αυτοκάθαρση από μόνο του βελτιώνοντας τον υπερκορεσμό (λόγο των πάρα πολλών σημείων του παρελθόντος) και έχοντας μείνει πλέον οι υγιείς επαγγελματίες οι οποίοι το ΠΑΛΕΒΟΥΝ !!!

Θα μας πει κανείς ότι είναι τελικά ποιο δαπανηρό το να στηρίζεις το ΜΙΚΡΟ κανάλι της λιανικής παρά το οργανωμένο δίκτυο των μεγάλων με τις αποθήκες τους και τα λίγα σημεία παράδοσης. Η ΜΙΚΡΗ λιανική θα μπορούσε να τροφοδοτηθεί είτε μέσω των εναπομεινάντων υγειών Χονδρεμπόρων ( προσφέροντας τους ειδική παροχή που θα δίνεται μόνον όταν τροφοδοτούν τους μικρούς) είτε μέσα από το δικό τους κανάλι τροφοδοσίας των ΜΙΚΡΩΝ σημείων όπως πολύ πετυχημένα και εστιασμένα κάνουν μεγάλοι Έλληνες Βιομήχανοι ( για παράδειγμα ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ που το κάνει χρόνια και με μεγάλη επιτυχία).

Ας κάνουμε κάτι διαφορετικό για τον κλάδο μας που όντος τόσο πολύ υποφέρει και με τους μισθούς ( βασικούς και μη) που δυστυχώς μας έρχονται να δούμε ποιοι θα μπορέσουν να κάνουν τις αγορές τους μαζικά από τα μεγάλα και φανταχτερά σημεία του «οργανωμένου Λιανεμπορίου» που τόσο εύκολα έχουν πρόσβαση στην διαφήμιση και στην δική τους χλιδή.

Ο κλάδος