Χαμός με τις Γαλλικές πατάτες

Ιανουάριος 19, 2017
Πατάτες1

Μεγάλες ποσότητες πατάτας από τη Γαλλία που «βάφτιζαν» ελληνική προωθούσε στην αγορά με εικονικά τιμολόγια οργανωμένο κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία.

Στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση, αποκαλύφθηκε και περίπτωση διαφθοράς υπαλλήλου της γ.γ. Εμπορίου, ο οποίος δεν σχετίζεται με τη συγκεκριμένη απάτη, αλλά, όπως διαπιστώθηκε, ειδοποιούσε εμπόρους στις λαϊκές αγορές και αλλού για ελέγχους που επρόκειτο να γίνουν από τα ειδικά κλιμάκια του υπουργείου, ενώ παράλληλα έσβηναν πρόστιμα σε κάποιους, στους οποίους βεβαιώνονταν παραβάσεις.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, για την απάτη με την «ελληνοποίηση» της πατάτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, τα οποία κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατ' εξακολούθηση, της διακεκριμένης έκδοσης και λήψης εικονικών φορολογικών στοιχείων.

Η οργάνωση που διέπραττε την απάτη δραστηριοποιείτο από το 2014. Όπως εξακριβώθηκε, τα μέλη της εισήγαγαν πατάτα από τη Γαλλία, την οποία αγόραζαν σε χαμηλή τιμή και την προωθούσαν ως πατάτα Αχαΐας ή άλλων περιοχών της Πελοποννήσου, προμηθεύοντας με εικονικά τιμολόγια καταστήματα, αλλά και εμπόρους στις λαϊκές αγορές, όπου πωλούνταν σε πολύ υψηλότερες τιμές.

Πηγή http://www.agro24.gr/

Mpakalogatos -Μπακαλόγατος -Γενικά Θέματα