Σκλαβενίτης και απορρόφηση Στελεχών

Οκτώβριος 7, 2017
sklavenitis

Άραγε ποια είναι η αλήθεια???

Είναι αυτή ?

Αδικαιολόγητος θόρυβος που δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις για έναν όμιλο που εδώ και δεκαετίες έχει ένα από τα καλύτερα εργασιακά καθεστώτα στη χώρα έχει δημιουργηθεί μέσω διαρροών και δημοσιευμάτων ότι η Σκλαβενίτης έχει προτείνει γενικευμένη μείωση αποδοχών σε εκατοντάδες στελέχη.

Κύκλοι της Σκλαβενίτης επισημαίνουν στο Liberal.gr ότι μόνο σε 14 στελέχη της πρώην Μαρινόπουλος έχει γίνει η πρόταση για (όντως) σοβαρή μείωση των αποδοχών τους, για λόγους μισθολογικής εξισορρόπησης, δηλαδή για εξομάλυνση των διαφορών που υπάρχουν με ίδιας βαθμίδας στελέχη στο νέο όμιλο.

Πρόκειται για υψηλόβαθμα στελέχη της πρώην Μαρινόπουλος που είχαν υπογράψει συμβάσεις κάτω από άλλες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και κάτω από άλλα δεδομένα στην αγορά των σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα, πρόκειται για στελέχη που πλέον στον ενοποιημένο όμιλο κάτω από την ομπρέλα της Σκλαβενίτης, δεν έχουν τα ίδια καθήκοντα που είχαν υπό το προηγούμενο καθεστώς. Άλλωστε, η ενοποίηση και η απορρόφηση της Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης, εύλογα έχει φέρει μια πληθώρα στελεχών (πωλητές, managers, επόπτες κ.λπ.) των οποίων είτε τα καθήκοντα... συμπίπτουν, είτε υπάρχει υπερκάλυψη.

Η είναι αυτή ?

Η διοίκηση του ομίλου Σκλαβενίτη σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα αποφάσισε να προχωρήσει σε περικοπές μισθών αρχικά στα στελέχη που προέρχονται από τον πρώην Μαρινόπουλο. Με βάση όσα γράφτηκαν σήμερα σε ιστοσελίδες, σε περίπου 300 μεσαία και ανώτερα στελέχη τους ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν άμεσα περικοπές στις αποδοχές τους στα επίπεδα του 40%, ενώ οι εργαζόμενοι με αμοιβές που ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ το μήνα θα υποστούν μειώσεις που θα φθάνουν τα 1.000 ευρώ.

Η άποψη μας είναι ότι σίγουρα η Σκλαβενίτης δεν απορρόφησε ΚΑΝΕΝΑ Στέλεχος της Μαρινόπουλος και ότι αντίθετα τους απαξίωσε όλους εκτός από 2 με 3 επικεφαλής οι οποίοι και συνεργάστηκαν όχι και με τόσο έντιμο τρόπο ως προς τους υπόλοιπους .

Επίσης η ΑΒ Βασιλόπουλος όταν εξαγόρασε την ΤΡΟΦΟ την PLUS και αρκετές άλλες μικρότερες αξιοποίησε ΟΛΑ τα στελέχη που βρήκε.

Πηγές http://www.aftodioikisi.gr/

Sklavenitis!!!
Γενικά νέα